Vinterklar bil

Dette er bare noen få viktige tips :

Er vinterhjulene i orden, mønsterdybde, lufttrykk og max 3 -4år gamle. Har de vært lagret mørkt og kjølig i kjelleren. Gamle dekk mister gripeevnen, blir harde og sprø, skift dem ut. Husk! Dette er billig forsikring for deg og din familie, frontkollisjoner er alderig hyggelige.
Er du en av de som kjører med piggfrie hele året, da kan du bare bytte ut dekkene når vinteren kommer, mest sannsynlig har de mistet det meste av mønsteret og smidigheten i gummien, husk det er vinterdekk og meget dårlige sommerdekk…..
De er også farlige å kjøre med om sommeren, serpingen av dekkbanen gjør at dekket ”løftes ” opp i vanndammer og i kraftig regnvær, du vannplaner lett med disse dekkene.

Sjekk Kjølevannet

50/50 frostvæske og vann gir ca. -37 grader. Husk kjølevæsken skal ikke bare forhindre at motoren fryser i stykker, den også andre viktige oppgaver. Den forhindrer korrosjon og den smører vannpumpen med mer. Derfor er det viktig å ha en minimumsblanding som holder –25 grader helst –35.

Batteriet

reingjøres og etterfylles med batterivann ( vanlig vann gjør jobben ).
Viktig med rent batteri, syreblandet møkk leder strøm og tapper ned batteriet over tid.
Hvis polene er ” mosegrodde ” da har du en syrelekkasje rundt polene, skift batteri. Det er også viktig at batteriet er fulladet når kulda setter inn, hvis ikke kan det fryse i stykker.
I et utladet batteri er nesten all syra bunnet opp i selleplatene slik at det da bare er rent vann på batteriet, det fryser da i stykker.

Motoroljen

kan med fordel skiftes til helsyntetisk 5w-40
På eldre modeller kan denne oljen bli noe tynn. Hvis du har motorvarmer i bruk hver dag kan du bruke vanlig multigrad olje 10w-40, eller halvsyntetisk 10w-40. Ved oppstart av kald motor, la den gå litt og ikke belast den for mye med høye turtall de første minuttene, husk oljen er uansett tykk når den skal presses mellom tynne spalter på hundredels millimeter i bære- og rådelagre med mer..

Is skrape

Skaff deg et par stykker, de er alderig der når du trenger dem.